Despre companie

Vividus SRL este o firma românească înființată în 1994 având ca obiect principal de activitatecomercializare materialelor de construcții, instalații electrice, termice și sanitare. Pe parcurs am diversificat activitatea cu lucrări mici de construcții și amenajări interioare.

După anul 2010 am lansat divizia de montare de panouri fotovoltaice pe acoperișuri în țări din Uniunea Europeană (Belgia, Germania, Olanda și Anglia). Echipa noastră de început a fost formată din 12 alpiniști utilitari, fiind împărțiți în 2 echipe.

Datorită interesului crescut pentru energia regenerabilă și a politicii puternice adoptate de către Germania în ultimii ani, dezvoltarea parcurilor fotovoltaice la sol a crescut considerabil. Astfel, în fiecare an, cererea și numărul de parcuri pe care le-am construit s-a dublat, iar noi am reușit să ne dublăm numărul de angajați. Dacă în primii ani aveam contracte pentru 2-3 parcuri cu 50 MWp/an, după 2015 am avut 5-6 parcuri cu peste 10 MWp. În toată această perioadă, echipa noastră s-a specializat în proiectele de montare de panouri fotovoltaice la sol.

În momentul de față, avem peste 80 de muncitori organizați în echipe de câte 10 având inginer specializat și autorizat conform standardelor germane.
În anul 2021 am realizat cel mai mare parc de panouri fotovoltaice la sol, având 80 de MWp.

În toți acești ani, ne-am dezvoltat o bază tehnică materială specifică lucrărilor de montare de panouri fotovoltaice, fiind dotați cu: excavatoare de 5t pentru săpături de șanțuri și amenajare teren, încărcătoare frontale de 5t pentru transportul materialelor la lucrări, mini-excavatoare de 2t pentru lucrări de săpături și îngropat cablurile electrice, autoutilitară basculabilă pentru transport nisip și pământ, peste 18 autoturisme pentru transport echipaj, 3 microbuze, 1 autocamion pentru transport de utilaje și zeci de truse de lucru și mașini de sertizat cabluri electrice.

În 2022 ne-am obținut licența cu numărul: 18332/2022 de la A.N.R.E, pentru a putea participa și executa instalații electrice de exterior și interior, pentru incinte, construcții civile și industriale, branșamente aeriene și subterane la o putere nominală de 0,4 KW și în România.
Echipa de management a societății este conștientă de importanța exploatării durabile a rezervelor de energie alternativă în plan național. În consecință, societatea deține logistica necesară pentru a face față provocărilor existente.

Vividus beneficiază de serviciile unei echipe de profesioniști pregătită să răspundă cerințelor pieței actuale și să implementeze directivele europene în domeniul energiei din surse regenerabile, în deplină concordanță cu legislația internă.

 

Ne desfășurăm activitățile specifice în zone geografice determinate astfel încât succesul fiecărui proiect să fie garantat în condiții de optimizare a resurselor și specializărilor în ceea ce privește cunoașterea legislației aplicabile și a diferitelor aspecte și condiții variabile de la caz la caz.Societatea continuă procesul început de a pune bazele unor parteneriate strategice extinzându-șiactivitatea în vederea promovării de noi proiecte pe plan național și internațional în domeniul energiei regenerabile.

Activitățile principale ale societății consta în finanțare, concesionare, achiziție, construcție, leasing, organizare și administrarea de parcuri fotovoltaice.

De ce Vividus?

Avem o experiență de 28 de ani de activitate în România, perioadă în care am avut de depășit multe provocări și am crescut. După anul 2010 am lansat divizia de montare de panouri fotovoltaice pe acoperișuri în țări din Uniunea Europeană (Belgia, Germania, Olanda și Anglia).

Echipe și utilaje proprii

Montajele sunt efectuate de către angajații Vividus, indiferent de localitatea în care se instalează. Echipa noastră s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, motiv pentru care ei sunt instruiți constant și s-au specializat pe montarea de panouri fotovoltaice la sol. Echipa este pregătită să răspundă cerințelor pieței actuale și să implementeze directivele europene în domeniul energiei din surse regenerabile, în deplină concordanță cu legislația internă

Proiecte realizate conform standardelor germane

Oamenii sunt în centrul a tot ceea ce facem. Suntem recunoscători că avem astfel de oameni incredibili care alimentează compania noastră, care au crescut alături de noi și s-au specializat și autorizat conform standardelor germane. Reușim să realizăm montaje de calitate prin know-how, experiență, parteneriate puternice, inovații și prin calitatea produselor utilizate

Dedicare și responsabilitate

Firma noastră este dedicată dezvoltării, instalării și gestionării de proiecte bazate pe energie din surse regenerabile. Societatea continuă procesul început de a pune bazele unor parteneriate strategice extinzându-și activitatea în vederea promovării de noi proiecte pe plan național și internațional în domeniul energiei regenerabile.

Valori clare, actiuni clare

Găsim soluții la orice problemă. Avem o experiență de 28 de ani de activitate în România, perioadă în care am avut de depășit multe provocări și am asistat la multe schimbări ale domeniului economic. După anul 2010 am lansat divizia de montare de panouri fotovoltaice pe acoperișuri în țări din Uniunea Europeană (Belgia, Germania, Olanda și Anglia) și am început cu două echipe de alpiniști utilitari. Societatea continuă procesul început de a pune bazele unor parteneriate strategice extinzându-și activitatea în vederea promovării de noi proiecte pe plan național și internațional în domeniul energiei regenerabile.